Суши

Страви японської кухні в останні десятиліття набирають величезну популярність у відвідувачів кафе і ресторанів. Серед них найбільш затребуваними є суші і роли. Деякі гості ресторанів японської кухні вважають, що два цих поняття мають однакові значення. Насправді це два різних страви, які мають відмінності як в алгоритмі приготування, так і в способі подачі. Спочатку сусі були методом маринування і зберігання риби. А рис, яким набивали рибу для маринування, пізніше викидали за непотрібністю. Пізніше, в 15 столітті, його також стали вживати в їжу. Рецепти модернізувалися і вдосконалилися, риба маринувалася різними методами, включаючи соління з тривалим зберіганням. Найкраща доставка суши в перми.

До наших днів дійшов вже остаточний варіант приготування азіатського страви: кухар власноруч з рису скручує невелику подовжену корж, збризкує її рисовим оцтом, зверху кладеться шматочок свіжої риби.

Відмінні риси суші:
Подаються виключно в холодному вигляді.
У рецепті обов’язково повинні бути морепродукти (восьминоги, королівські креветки) або риба морська (тунець, вугор, сьомга та інші).
Рис попередньо обробляється декількома краплями винного оцту, можуть бути додані інші компоненти.
В процесі приготування не використовуються особливі підручні засоби або інший спеціальний інвентар.
Всі компоненти укладаються у вигляді башточки.
Суші мають безліч підвидів, один з них — роли. Вони мають більш складну багатокомпонентну рецептуру, при приготуванні використовується особливий кулінарний інвентар — бамбукова рогожа.

Добавить комментарий