Меню

Правильное питание при аллергии

Октябрь 20, 2017 - Главная
Правильное питание при аллергии

МИГ дізнався, яких продуктів і чому варто уникати, чим харчуватися, як пов’язані алергії з харчуванням.
Гастроентерологи давно довели зв’язок гігієни харчування зі здоров’ям. У людей, які правильно харчуються, кращий імунітет, вони рідше хворіють на алергічні і простудні, інфекційні захворювання. Ми розповімо про правильное питание при аллергии.
«Шлунково-кишковий тракт – основний орган імунної системи, перший стикається з чужорідними алергенами. Він виконує відбір поживних речовин і запобігає розвиток патологічних імунних реакцій», – пояснює педіатр дитячого медичного центру «Энамед» Жевакіна Наталія.
У ранньому дитинстві часто виникають харчові алергії на різні продукти, які виражаються через такі відомі мамам симптоми, як висип, рідкий стілець, кашель.
Алергію може викликати будь-який харчовий продукт, але найбільш сильні алергени – це коров’яче молоко, яйця, арахіс, соя, риба.
Алергію на коров’яче молоко часто діагностують у грудних дітей, коли починають давати їм штучні суміші.
Нерідко в дітей дитсадівського віку буває алергія на виноград, помідори, персики, яка проявляється через незрілість ферментативної системи: організм ще не вміє це перетравлювати, а згодом ферментна система дозріє – і навчиться.
Мами знають про шкоду штучних ароматизаторів, барвників – але вони зараз буквально у всіх напоях, включаючи квас, «Живчик», цукерках (в улюблених дітьми «Чупа-чупсах» їх величезна кількість!), кондитерські вироби промислового виготовлення.
Лікар попереджає, що є продукти, які ми зазвичай не пов’язуємо з виникненням алергій: це квашена капуста, редька, редиска, сосиски, шинка, сири. У них міститься багато гістаміну і вони можуть сприяти розвитку харчових алергій.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Яндекс.Метрика